ТЕМНЕ ПИВО І ЙОГО ВЛАСТИВОСТІ

Темне пиво і його свойстваНет нічого кращого, ніж п'ятничним вечором розслабитися і випити стаканчик холодного темного пива. Легка гірчинка надає йому пікантність, а насичений колір свідчить про його якість. У чому ж секрет унікального смаку темного пива? Це надає пиву характерний кавовий відтінок і карамельний палений аромат. Через специфічний терпкого смаку багато людей вважають, що темне пиво міцніше, ніж світле, але це не так. Тим часом, для варення темного пива використовують меншу кількість хмелю. Фортеця пива залежить не від його кольору або обсмажування зерен, а від процесу бродіння.

Вы можете насладиться вкусным и ароматным пивом на https://morepiva.ua/brovari/pivo/vkusnoe-pivo/temnoe/

Темні сорти пива вважаються історично давнішими, оскільки ще кілька століть назад не існувало технологій, що дозволяють освітлювати пиво. Солод часто пересмажувати або занадто сильно висушували, чому всі сорти пива були темними.

СОРТИ темного ПИВА

У всьому світі виділяють чотири різновиди темного пива за кольором:

Темний ель, який має характерний золотисто-коричневий колір. Справжній темний ель можна спробувати тільки в Британії і Бельгії. Втім, ви можете знайти англійську або бельгійський ресторан на Василівському острові в Петербурзі або в центрі Москви, де можна спробувати темний ель, доставлений прямо з цих місць.

Портер - міцний напій темного кольору з солодкуватим смаком. Щоб приготувати портер, раніше змішували слабкий і міцний старий ель.

Березневе пиво.

Стаут.

Загальна для двох останніх сортів пива то, що вони обидва мають однаковий відтінок, в'язку консистенцію і містять в складі велику кількість спирту. Розрізняються вони лише часом, який потрібен на дозрівання. Период приготовления стаута менше, ніж березневого пива. До того ж розрізняють кілька сортів стаута: гіркі і солодкі, з квітковими, пряними або фруктовими ароматами.

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ

З найдавніших часів пиво славилося своїми особливими лікувальними властивостями завдяки багатству свого складу. В першу чергу варто згадати великий вміст заліза в пиві. Залізо, як відомо, необхідно людині для виробництва гемоглобіну. Також до складу пива входять такі корисні речовини, як кальцій, фосфор, натрій, магній, калій. Збагачене вітамінами РР, В1 (тіамін) і В2 (рибофлавін), пиво використовувалося і для лікування хвороб на кшталт цинги. Однак це не виправдовує часте вживання хмільних напоїв. Темне і світле пиво у великих кількостях шкодить організму, тому пити його потрібно у свята або в разі особливої урочистої події в теплій душевній компанії друзів.

Copyright © . All Rights Reserved